Tarieven tandheelkundige zorg

Elke jaar worden de tarieven voor tandheelkundige zorg vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Bij iedere tandarts of mondhygiƫniste gelden deze vaste tarieven.

Tarieven tandtechniek

De tarieven voor tandtechniek worden conform de richtlijnen van de NZa zonder toeslag aan u doorberekend. Wij hebben een goede, vertrouwde, jarenlange samenwerking met tandtechnici in de regio. Hieronder vindt u de lijst met de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk voorzien van onze inkoopprijzen.

Vergoedingen

Een deel van de zorg die tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen leveren valt onder de basisverzekering. Zo worden tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed, met uitzondering van kronen, bruggen, beugels en implantaten. Tandartskosten voor kinderen vallen ook niet onder het eigen risico.

Nota's

Voor patiƫnten die verzekerd zijn bij CZ, Delta Lloyd of Ohra wordt de nota meestal direct ingediend bij uw zorgverzekeraar. Zij betalen een deel van de rekening en de eigen bijdrage verrekenen ze met u. Als u bijvoorbeeld geen aanvullende tandartsverzekering heeft, zal de zorgverzekeraar in veel gevallen niets betalen en kiezen we er soms voor de rekening niet direct bij de zorgverzekeraar in te dienen.